Noen naturlige fenomener kan ikke sees med det blotte øye, men effektene kan være. Et slikt fenomen skjer denne fredagen når satellitten vår svinger spesielt nær Jorden. Det vil gjøre det bare noen få timer etter en nymåne, som vil gi sjeldne "konge" tidevann & # x2026; og vil til og med sende en enorm bølge bakover opp en mektig elv. Så hva er en super nymåne, og hvorfor er den så viktig?

Hva er en super nymåne?

Nymåne er når vår satellittbane tar den mellom jorden og solen. Det er ikke en presis matching & # x2014; det ville være en solformørkelse & # x2014; men når månen er nær solen sett fra jorden, er bare den andre siden opplyst. Dette skjer hver 29. dag, en gang per bane i månen, men denne månedens nymåne er litt annerledes. Det er nærmere enn noen annen nymåne i 2019, nøyaktig 357,175 km fra jorden. Det gjør det til en super nymåne.

Når kommer supermånen og hvordan kan jeg se den?

Månen vil være 0% opplyst klokken 10:37 UTC fredag ​​30. august, som er 06:37 EST og 03:37 PST. Imidlertid er en super nymåne ikke noe du kan observere. Alt du vil være i stand til å observere er dens effekter. Under fullmåne sleper månen på havene på den ene siden av jorden og solen på den andre, og forårsaker stor forskjell mellom høy og lavvann. Under en nymåne trekker både månen og solen fra samme side, og forårsaker et enda større område i tidevannet. Imidlertid når nymåne er spesielt nær Jorden & # x2014; som det er på fredag ​​& # x2014; effekten av sistnevnte forstørres, og resultatet er sterke vårvann også kjent som "konge" tidevann.